Tallinna Toidumessil selgitati välja aasta kokk, kelleks osutus Piret Pusse Estonia Resort Hotel & Spa restoranist Noot.

Pressiteade

27.10.2017

Tallinna Toidumessil selgitati välja aasta kokk, kelleks osutus Piret Pusse Estonia Resort Hotel & Spa restoranist Noot. Teise koha saavutas Maksim Žolobov restoranist Ribe ning kolmanda Roman Sokalski 22 Family Resto.

Aasta Kokk 2017 on 23. korda toimuv Eesti kööki, restoranikultuuri ja Eesti toitu edendav üritus. Aasta kokka valitakse juba alates aastast 1995. 

Võistlusega tahavad nii korraldajad Eesti Peakokkade Liit kui ka Profexpo OÜ tõmmata tähelepanu kvaliteetsele Eesti köögile ja restoranikultuurile. Eriline rõhk on ka Eesti toidul, kuna võistlustel kasutatav toidukorv on traditsiooniliselt koostatud peaasjalikult eestimaistest toorainetest. Võistlejad saavad näidata žüriile ja pealtvaatajatele innovaatilist mõtlemist ja rõhutada kohaliku tooraine kokkusobimist maailmatrendidega.

Võitja pakkus oma võistlusmenüüs viit Eesti Vabariigi sünnipäevapeoks sobilikku suupistet, mis tutvustaksid Eestit. Pearoaks Ahvena ballotine munavaibaga, lillkapsa-vanillikreemi, kartuli tsepeliini spargelkapsa-toorjuustu täidisega kamajahu paneeringus, koores hautatud kapsarull tatra, jõhvika ja rohelise sibula täidisega, kalasaba krõps, valge veinikaste, spinatiõli ja porgandi-õuna moosi. Desserdiks valmis Eesti musta vormileiva fondant tumeda šokolaadi südamikuga, õunavaip, Eesti käsitööõlu jäätis, vanillikaste, aniisisiirupis hautatud maasikad, karamelliseeritud metspähklid.

Aasta kokk 2017 finalistid olid Piret Pusse (Restoran Noot), Maksim Žolobov (Restoran Ribe), Roman Sokalski (22 Family Resto), Jevgeni Kolikov (Restoran Ö/ Kaks Kokka), Aleksandr Antonov (Restoran DOM), Sander Vaht (Restoran Chez Andre), Artjom Skvortsov (The Seafood Bar). Žürii esimees, juba 13 aastat hindamistööd teinud Jarmo Huuhtanen nentis, et oli raske ja tihe päev: “Ma olen väga kriitiline ning minu silmis on võistlemine väga oluline. Hea on näha, et Eesti kulinaaria on nii palju arenenud.”

Tallinna Toidumess on täna avatud kell 10-17. Toidumess on avatud erialakülastajatele.

Vaata ka www.tallinnfoodfair.ee

 

Lisainfo:

Peakorraldaja Tiit Sarv
Profexpo OÜ juhataja
Tel  626 1347