Kooli- ja lasteaiatoitlustajate teabepäev

Päeva juhtmõtteks on maitsvat koolitoitu pakkuvatele toitlustajatele uut inspiratsiooni anda.

Teabepäev kordab vana ja pakub uusi ideid ning inspiratsiooni kalatoitude teemal.

Kellele teabepäev mõeldud on?

Osalema ootame kooli- ja lasteaiatoitlustajaid. Seminar on kasulik nii kokkadele kui ka majandusjuhatajatele.
Teretulnud on ka teised valdkonna spetsialistid ning teemast huvitatud.

Programm

Reedel, 25. oktoobril, Eesti Näituste messikeskuses C hallis

12:00-12:45 Henry Ots, kalakasvataja ja tootearendaja räägib, kust kala tuleb ja kes tegelevad Eestis kalakasvatusega, kes püüab ning mida tuuakse sisse – põhilised riigid ning liigid. Kohalik kala versus import kala. Kohaliku eelised on värskus ja teadmine, kust kala tuleb. Arutleme kalasöömise, pakendite ja kiire valmistamise teemadel. Kala ja kalatooted Eestis: HoReCa, jaekaubandus, hinnatundlikkus (kas odavam on alati parem, õiglane hind).

12:45-13:15 Evelyn Esajas, Jüri Gümnaasium ning Indrek Liiv ja Kristjan Põder, Dussmann Eesti AS. Menüüde koostamisest, kogemused ning soovitused. Koostöö söökla personali ka koolipere vahel.

13:15-13:45 Inga Saarepere, Kelmiküla lasteaed: üks eesmärkidest on lastele uute toiduainete (maitsete) söömise õpetamine, sh kala.

13:45-14:15 Merilyn Jõearu, AS Santa Maria. Pipar – maitseainete Kuningas. Anname ülevaate pipra taustast, musta, valge, rohelise pipra maitsetest ja peamistest erinevustest. Kust tuleb toote hind, miks kvaliteet on oluline jne. Jagame teadmisi maitseainetest, maitsetaimedest ja vürtsidest. Kuidas koolitoidus sobitada tooraineid kokku erinevate maitseainetega.

14:15-14:45 Aive Antson – Eesti Tsöliaakia Seltsi juhatuse esimees. Gluteenivaba menüü – kellele ja miks? Gluteenist põhjustatud haiguse – tsöliaakia- ainus ravi on range eluaegne gluteenivaba dieet ning seega on ka lasteasutuste toitlustajatel suur väljakutse – kuidas tagada tsöliaatikule korrektne toit? Jagame hea meelega nõuandeid, kuidas muuta menüüd ning vältida ristsaastumist, et ka tsöliaakiahaige laps saaks koos teistega einestada.

Kokku 5 ettekannet, mille vahele mahub valmistatavate toitude tutvustus, kommentaarid.

 

Teabepäeva toetavad Tervise Arengu Instituut, Eesti Maaeluministeerium, Eesti Kalaliit

Küsimuste puhul palun pöörduda

Profexpo OÜ
info@profexpo.ee
telefon: 62 61 347