Parima Riia palsami põhise kokteili segas kokku Triin Vähi

 

Neljapäeval, 25.oktoobril võtsid toidumessil Tallinn FoodFest 2018 baarmenid mõõtu võistlusel Riga Black Balsam Global Cocktail Challenge eelvoorus, võitjaks krooniti Pärnu Sunset Clubi esindaja  Triin Vähi.

Eesti suurima toidumessi Tallinn FoodFest 2018 raames peetud kokteilisegamisvõistluse võitjaks tunnistati Triin Vähi, kes esindas Pärnu Sunset Clubi. Teise koha sai Karina Tamm (Urban Bar ja Studio klubi), kes hiljutiste baarmenide MMvõistluste võitjana sai Riia lõppvooru vabapääsme. Kolmandale kohale platseerus Raimond Ummus (Studio klubi).

Võistlejate ülesandeks oli luua originaalsed kokteilid Riia palsami baasil. Võistlusel hinnati kokteili välimust, maitset ja kogu olemust, sealhulgas kokteili nime.

Baarmenide assotsiatsiooni juhatuse liikme Helger Aava sõnul oli võistluse tase seekord väga kõrge ning võistlejate punktide vahed väga napid. “Võistlusel sai näha palju ilusaid kokteile, kus oli kasutatud huvitavaid koostiosi ning tähelepanuväärne oli ka osalejate suur arv – 30, kui näiteks Läti eelvoorus oli võistlejaid vaid 8,” ütles Aava.

Žüriisse kuulus Justs Kiščenko (Riia palsami brändisaadik), Ene Ojaveski (Sommeljeede erakooli direktor), toiduajakirjanik Martin Hanson, Kristjan Markii (Eesti Sommeljeede Assotsiatsiooni president, Regeri Zoo (restorani Kolm tilli baarmen), Angelika Larkina (Riga Black Balsam Global Cocktail Challenge 2015 võitja) ning Andra Jüristo (restorani Frank juhataja ning kokteiligurmaan).

Riga Black Baslam Global Cocktail Challenge Eesti eelvooru kolm võitjat osalevad 29.novembril Riias peetaval lõppvõistlusel.

25.-27. oktoobrini 2018 kestval toidumessil Tallinn FoodFest 2018 osalevad lisaks Eesti ettevõtetele ka Läti, Leedu, Soome, Taani, Poola, Rootsi, Itaalia ja Hollandi firmad.

Järjekorras 26. korda toimuval toidumessil osaleb 204 ettevõtet ja väljapanekuga tutvuma oodatakse enam kui 8500 külastajat. Profexpo OÜ on toidumesside korraldaja aastast 1993.