Eesti meister alkoholivabade kokteilide valmistamises on Karina Tamm

Tallinna Toidumessil selgus tihedas konkurentsis Eesti parim alkoholivabade kokteilide meister, kelleks sel aastal sai Karina Tamm. Võitja esindab Eestit järgmisel Mattoni Grand Drink alkoholivabade kokteilide Maailmameistrivõistlustel Tšehhis.

Võidukokteili autor Karina Tamm sai inspiratsiooni aastaaegade vaheldumisest. “Kuna võistlusel olid ette antud teatud piirid nagu kaloraaž ning mõned komponendid, mida kasutada, siis soovisin oma kokteiliga minimalistlikult võimalikult palju edasi anda nii maitses, lõhnas kui välimuses. Seejuures ei tahtnud, et maitse muutuks vesiseks,” sõnas võitja.

Tamm on aastal 2018 pärjatud ka maailma aasta baarmeni tiitliga. Selle aasta tiitel aga ei tulnud kohalikul võistlusel kergelt. “Kui vaatasin osalejate nimekirja, siis poleks nii kõrget kohta osanud ennustada – konkurentide hulgas olid Eesti meistrid ja maailmameistrid erinevates kategooriates. Eesti baarmenid on suurepärasel tasemel,” kiitis Tamm ka konkurente. Maailmameistrivõistlusteks valmistumisse suhtub Karina Tamm täie tõsidusega. “Enne võistlustulle asumist tuleb teha mitmeid maitseteste nii omakeskis kui ka oma ala professionaalide hinnanguid kuulates ning harjutada tuleb ka oma loo rääkimist. See on sageli võtmetähtsusega niivõrd suurtel võistlustel,” sõnas Tamm.

Eesti Baarmenide Assotsiatsiooni (EBA) presidendi Taavi Tenso sõnul on alkoholivabade jookide turg aina kasvamas ja mitmekülgsemaks on muutunud ka tooraine, mistõttu on baarmenidel rohkem võimalusi katsetada. “Tarbijad tellivad aina julgemalt alkoholivabasid kokteile ehk mokteile ning on positiivselt üllatunud nende maitses. Nõudlik tarbija paneb ka baarmenid pingutama ja tänasel võistlusel Tallinna Toidumessil sai tõelist tipptaset ka oma silmaga näha,” sõnas Tenso.

Eesti Baarmenite Meistrivõistlustest alkoholivabade kokteilide valmistamises võttis osa kokku 10 parimat kokteilivalmistajat üle Eesti. Kokteilide hindamisel võeti arvesse nii kokteilide valmistamise tehnikat, innovatiivsust kui joogi maitset. Samuti tuli võistlejatel arvesse võtta, et kokteilis ei oleks üle 65 kcal/100ml kohta. 

Võidukokteili retsept: Winter Royale

10 cl Haage karboniseeritud vesi
55g õunamarmelaad
6 raputust jahvatatud kaneel
3,5 cl värske sidrunimahl
¼ bl kullapuru
4 cl Undone no.1 This Is Not Rum

Eesti meistrivõistlused alkoholivabade kokteilide tegemises toimusid Tallinna Toidumessi raames. Tallinna Toidumess on äriklientidele mõeldud üritus, mis toimub Eesti Näituste messikeskuses 29.09 – 01.10 Messile on oodatud Eesti toiduainetööstuse, toitlustuse, hotellinduse, kaubanduse ja paljude sidusalade esindajad ning valdkonna spetsialistid lähinaabrite juurest. Eesti Näituste messikeskusesse oodatakse üle kuue tuhande toiduala liidri, otsustaja ja ala uustulnuka. Profexpo poolt korraldatud üritus sai alguse 1993. aastal.