Koroonaviiruse haiguse COVID-19 teemal

Head toiduvaldkonna tegijad!

Me kogeme seninägematut ülemaailmset olukorda, kus koroonaviiruse haigus COVID-19 muutudes pandeemiaks on mõjutamas kõiki eluvaldkondi ning kogu elanikkonda. Loodame, et teie ja teie kolleegid ning pered on viirusest puutumatuna püsinud.

Oleme toidumessidel kohtunud piisavalt pika ajaloo jooksul ja läbinud erinevaid kriisiperioode. Oleme trotsides raskusi väljendanud optimismi ning tahet ja oskust rasketest olukordadest välja tulla. Nii vaatame tulevikku teatud lootusega ega ole katkestanud ka Tallinn FoodFesti ettevalmistusi. Jälgime nii Eestis kui mujal maailmas toimuvat. Vahetame infot kolleegide messikorraldajatega mitmelt poolt maailmas.

FoodFestil soovime näidata oma imetlust ja tänu kogu toidutootmise väärtusahelas tehtavale. Üheskoos tehtud jõupingutused ja jätkuv tegevus elanikkonna varustamisel on tähelepanuvääriv. Tunnustame nii tootjaid, kes ei ole katkestanud tootmist ja ka müüjaid, kes tegutsesid kiiresti, reageerides nõudluse suurenemisele ning tugevdades tööohutust ja hügieeni-meetmeid.

Tunnustame hotellide, restoranide, kõigi toitlustajate ohverdusi, mida neil on tulnud teha oma ettevõtete ajutise sulgemise, äärmusliku, kuid vajaliku meetmena, et peatada viiruse levik. Me usume, et kui kõige raskemad päevad on möödas, saavad sektori ettevõtted taaskäivitada oma tegevuse ja lülituda majandusellu.

Luues erialainimestele kohtumispaiga toidumessil Tallinn FoodFest toetame ja innustame toiduvaldkonda tervikuna, anname oma panuse Eesti tarbijatele turvalise ning kvaliteetse toidulaua kindlustamisel.

TFF korraldusmeeskond jätkab ettevalmistusi eesmärgiga luua valdkonna ettevõtetele asjalik ning tegus kohtumispaik. Meie eesmärk on toetada keerulisest olukorrast väljumist ning üheskoos edasi liikuda.

Tiit Sarv
Profexpo juhataja
TFF2020 peakorraldaja