Eesti parimad kokteilimeistrid pistsid rinda viskikokteilide valmistamises

25. septembril toimus Tallinna Toidumessi raames Eesti kolmas High West viski kokteilivõistlus, mille võitjaks krooniti kogenud baarmen Markku Lõhmus. 

Võistluse korraldaja Kristo Leieri sõnul oli tase osalejate vahel ühtlaselt hea, kuid žüriiliikmed olid otsuse tegemisel ühehäälsed. Võitja Markku Lõhmus paistis võistlusel silma kokteiliesitlusega, pakkudes põhjalikku ülevaadet viski brändist ja toote ajaloost.

Osalejad pidid seitsme minuti jooksul valmistama originaalse kokteili, kasutades ühe komponendina viskit. Žürii hindas kokteile 100 punkti skaalal, pöörates tähelepanu maitsele, originaalsusele, välimusele ja esitlusele. Lisapunkte jagati kokteilidele, mis olid mägede- ja suusatamisteemalised, kuna High West viski pärineb USA mägisest Utah’ osariigist.

Leieri sõnul jäid korraldajad üritusega rahule. “Mulle isiklikult tundub, et võistluste tase on tõusmas, mistõttu võib-olla peljatakse osaleda – näiteks ka täna oli mõni esimest korda ja tõesti, käed värisesid,” rääkis ta ja lisas, et ka seekordne võitja mõtles viimase hetkeni, kas üldse osaleda.

Ahvatlev oli aga võiduga kaasas käiv auhind – pääseda Eestit esindama jaanuaris toimuval High West viski Euroopa regiooni lõppvõistlusel Chamonix’s, Prantsuse alpides. Euroopa regiooni võistluse peaauhinnaks on omakorda täielikult kinni makstud reis High West viskitehasesse Utah’s, USAs. Eelmisel aastal tuligi Euroopa regiooni võistluse võitjaks eestlane Erik Tammeleht, tema oli ka tänavuse võistluse žürii esimees.

Nüüd sõidab rahvusvahelisele võistlusele Eestit esindama Markku Lõhmus, kes tegutseb baarmenina Kakumäe sadama kohvikus Ankur ja privaatbaariteenust pakkuvas ettevõttes Barify.

Pildil: Eesti parimad viskikokteili valmistajad: esikoha pälvis Markku Lõhmus, teise koha Triinu Tollimägi ja kolmanda koha Martin Kaarjärv.

Foto: Ott Raud