Maaeluminister Urmas Kruuse tervitus

Head toidusõbrad, messikülastajad ja osalejad!

Sel aastal tähistab toidumesside traditsioon juba 29. aastapäeva. Auväärne suur number annab tõestust, et tegemist on jätkusuutliku ettevõtmisega, mida hinnatakse kõrgelt ning mida Eesti toidusektor vajab.

Uuendusmeelse ja areneva toidusektori olemasolu on praegustes keerulistes oludes veel olulisem kui kunagi varem. Oleme jõudnud punkti, kus lisaks kõigele muule on meie toidu hind kauplustes teinud märgatava tõusu. Kuigi toidu tootmine ja ostmine on kallis ning kallineb iga päevaga, saame siiski tõdeda, et otsest toidupuudust meil Eestis ei ole. Kui me jätkame samamoodi, siis ei ole põhjust seda ka tulevikus karta.

Selleks, et hoida Eesti toidusektor elujõulisena ning arenemisvõimelisena, tuleb selle toetamist igal juhul jätkata. Töötame maaeluministeeriumis selle nimel igapäevaselt ning teame, et seda teevad ka meie kohalikud tootjad ja tarbijad. Ainult nii saamegi kindlad olla, et meie tootjad on konkurentsivõimelised ja jätkusuutlikud ning tagame, et suudame tulevikus toota vähemalt nii palju toitu, et see kõigi toidulauad kataks.

Toidumess on hea võimalus valdkonna ettevõtetele kokkusaamiseks, uute trendide avastamiseks ja arutamiseks ning uute koostöösuhete loomiseks. Toidutööstuse, majutusasutuste, toitlustajate ning kaupmeeste kokkutulek toidumessi näol on kõikide osapoolte jaoks suursündmus, mis aitab kaasa meie sektori arengule ja ühtsusele.

Soovin tänada kõiki inimesi, kes tänavusse toidumessi nii korraldades kui ka külastades panustavad. Selline toidumaastiku kokkutulek tuletab meile meelde, kuivõrd hea ja väärtuslik on meie toit ning kui tublid on meie tootjad ning tarbijad. Tänan ürituse eestvedamise eest ettevõttet OÜ Profexpo ning soovin värskeid ideid ja uusi kontakte kõikidele korraldajatele ja osalejatele!

Urmas Kruuse
Maaeluminister