Toiduvaldkond, kohtume taas!

Kahekümne üheksandat korda kohtub Eesti toiduvaldkond messil. Toidumessil osalejad ja väljapandu kajastavad ehedalt meie toidukultuuri arengut ning valdkonna majanduslikku seisu. Uued tooted, lisandunud maitsevalikud, edenenud tootearendus, toodete püsiv kvaliteet – need on peamised mootorid, mis messile toovad. Sedapuhku peegeldab mess valdkonna ettevõtjate visadust ning pealehakkamist majanduskeskkonna muutustega toimetulekul.

Toiduvaldkonna messil on tööstuse, kaubanduse, toitlustuse, majutuse ning hulga sidusalade esindajate silmast silma kohtumised oluliseks eeliseks muude infokanalite ja kommunikatsioonivahendite ees. Otsene kontakt, infovahetus, arutelud, aga ka tunnustavad õlalepatsutused ning sõbralikud naeratused tekitavad emotsiooni ja annavad kogemuse, mida jagatakse kolleegidega – tuuakse igapäevastesse töödesse ja tegemistesse.

Messikülastajad on asjatundlikud ning huvitatud valdkonna uudistoodetest, tootearengutest ja trendidest. Meie uuringutulemuste põhjal joonistub välja järgmine messikülastaja koondportree: huvitub uudistoodetest (76% 2021. aastal küsitletud ärikülastajatest), soovib olla kursis turul toimuvaga laiemalt (66%), tutvub uute pakkujatega (55%), täiendab erialaseid teadmisi (44%). Samuti tahab külastaja leida messil eest oma lemmiktooteid ning veenduda nende püsivas kvaliteedis.

Külastajat ootab selgi korral Eesti Näituste messikeskuses esinduslik kodumaine ning arvukas rahvusvaheline osavõtjaskond. Külastuse magnetiks on profilt profile teabeprogramm, mis pakub valiku huvitavaid esitlusi, toodete hindamisi ja kutseala konkursse.

Messile väljatoodu kannab märksõnu: eestimaine, tervislik ja uudne.

Traditsioon ja asjatundlikkus on jätkuvalt Tallinn FoodFesti motoks. Kohtumiseni messil!

 

Tiit Sarv

Toidumessi korraldaja aastast 1993