Selgus Eesti meister alkoholivabade kokteilide valmistamises

Toidumessil Tallinn FoodFest selgus Eesti parim alkoholivabade kokteilide meister, kelleks sel aastal on Laur Ihermann. Võitja esindab Eestit järgmisel Mattoni Grand Drink alkoholivabade kokteilide maailmameistrivõistlustel Tšehhis.

Võistlusel osalemine ei olnud Ihermannile esimene kord, sest ta on varasemalt juba võidukarika enda kätte saanud, kuid ta tunnistas, et esikoht oli sellegipoolest ootamatu. „Kõige suuremaks konkurendiks pidasin ma tegelikult Brigitte Susanne Hunti, sest tema esitlus oli väga tugev,“ kommenteeris ta.

Võistluse korraldaja ja Eesti Baarmenite Assotsiatsiooni asepresident Vyacheslav Ilichevi sõnul oli publiku huvi tänavuse võistluse vastu Toidumessil äärmiselt suur ja tal oli rõõm näha, et pealtvaatajaid oli täismaja. „Kõik võistlejad suutsid finaalis enda kokteile innovaatiliselt esitleda: serveerimiseks kasutati erinevaid inkubaatoreid ja näiteks kuiva jääd, mis tekitab paksu auru,“ kommenteeris ta.

Teise koha saavutas võistlusel Raimond Ummus ja kolmanda Ülli-Kristin Uueni. Lisaks anti välja ka kolm eriauhinda: parima tehnika eest pälvis tunnustuse Krist-Marii Kaska, innovaatilisuse eest Laur Ihermann ning parimaks nooreks baarmeniks sai Krist-Marii Kaska. Võistluse finaalis osalesid ka Brigitte Susanne Hunt ja Aivo Penso.

Eesti Baarmenite Meistrivõistlustest alkoholivabade kokteilide valmistamise finaalis osales 6 parimat kokteilivalmistajat üle Eesti.

Kokteilide hindamisel võeti arvesse nii nende valmistamise tehnikat, innovatiivsust kui joogi maitset. Samuti tuli võistlejatel arvesse võtta, et kokteilis ei oleks üle 65 kcal/100ml kohta.

Laur Ihermanni võidukokteili Roji retsept:

Kaunistus Aedmajoraan, nahast nöör, alusplaat

Koostisosad:

Haage Haanja 10cl

Monin MESI 0,5cl

Monin Bergamot 1,5cl

Seedlip Garden 2cl

Muteman Tonic 2cl

Fee brothers Greibi bitter 1 dash