Selgusid 2022. aasta parimad jõulutooted

Kümme parimat jõulutoodet on selgunud

Toidumessil Tallinn FoodFest selgusid käesoleva aasta parimad jõulutooted pagari- ja lihatoodete, hõõgveini ning jõuluõlle kategooriates. Parimatest parimad selgusid 1857 messikülastaja osalusel toimunud pimetestil.

Konkursile esitasid 21 ettevõtet kokku 47 lihatoodet, 7 pagaritoodet, 4 hõõgveini ja 4 õlut. Hindajale esitati korraga kõik osalevad, samasse kategooriasse kuuluvad tooted ja paluti avaldada omapoolne arvamus hindamislehel.

Jõulutoode 2022 võitjad lihatoodete kategoorias:
Verivorst – Atria Eesti AS – Maks&Moorits Memme verivorst
Jõuluvorst – Arke Lihatööstus AS – Poolsuitsuvorst Ahjukad
Verikäkk – Rannarootsi Lihatööstus AS – Miniverikäkk
Sült – Atria Eesti AS – Maks&Moorits Kodusült
Pasteet – Lunden Food OÜ – Chef Lunden veisemaksapasteet
Jõulupraad – Atria Eesti AS – Maks&Moorits Klassikaline ahjupraad
Liha üllatustoode – Saaremaa Lihatööstus OÜ – Argentinapärane steik chimichurriga

Parim jõulutort 2022 – Pagarini OÜ – Apelsini-šokolaadi tort

Parim hõõgvein 2022 – Balmerk Estonia OÜ – Wõlu Kirsi Hõõgvein

Parim jõuluõlu 2022 – Saku Õlletehase AS – Saku Apelsini-Šokolaadi Tume

Kõiki tooteid hinnati pimetesti põhimõttel järgmiste kriteeriumite alusel: lõhn, maitse, sisu või konsistents ning välimus. Kokku võttis jõulutoodete hindamisest osa 1857 messikülastajat. Parima jõulutoote konkurss toimus messi programmi osana juba 19. korda ning selle viis läbi Profexpo OÜ – Tallinn FoodFesti korraldaja.