Laur Ihermann krooniti Eesti uueks meistriks alkoholivabade kokteilide valmistamises

Tallinna Toidumessil toimusid XII Eesti Baarmenite Meistrivõistlused alkoholivabade kokteilide valmistamises, kus võidu võttis Laur Ihermann oma loodud kokteiliga “C’est Paris!”.

Võitja saab auhinnaks kutse järgmisele Mattoni Grand Drink Alkoholivabade Kokteilide Maailmameistrivõistlusele, mis toimub 2024. aastal Tšehhis Karlovy Varys.

Laur valmistas võidu toonud kokteili, kasutades viit erinevat koostisainet. Võistluse peakorraldaja Vyacheslav Ilichev sõnul oli žürii hinnangul võidukokteil hästi tasakaalustatud ja elegantse välimusega.

Ilichev lisas: “Kokteili presenteerides kasutas Laur kaasaegset tehnoloogiat, mis andis žüriile võimaluse vaadata ja kuulata kokteililugu, mis viis rännakule Pariisi. Veel mitmed osalejad paistsid võistlusel silma oma erilise kokteili väljapaneku ja insprireeriva looga oma mokteili taga.”

Vastavalt võistluse reeglistikule oli üks kokteili koostisosa loositud, kasutada ei tohtinud maitsevett ning jook tuli valmis segada kohapeal. Žürii hindas võistlejate innovaatilisust, kuid samuti nimetas oluliseks, et võistluskokteile peab olema lihtne järgi teha. Võistelnud kokteilide kaloraaž tohtis olla maksimaalselt 65 kcal 100 ml kohta.

Võistlusel osales kaheksa kutselist baarmenit, kõik Eesti Baarmenite Liidu liikmed. Žüriisse kuulusid tippbaarmenid ja eriala professionaalid: Angelika Larkina, Margit Kikas, Ene Ojaveski, Kaspar Rabby, Kert Jaaniste, Martin Hanson, Liina Rätsep, Diana Tšistjakova ja Karina Tamm.

Eesti Baarmenite Meistrivõistlused on sektori tippsündmus, mis pakub igal aastal uusi ja unikaalseid kokteiliretsepte ning annab võimaluse sektori professionaalidel oma oskusi proovile panna.

Võistluse korraldas Eesti Baarmenite Assotsiatsioon Tallinna Toidumessi raames.

Tallinna Toidumess on traditsiooniline kohtumispaik toiduvaldkonna professionaalidele. Kahepäevasel suurüritusel osales üle viie tuhande osaleja ja programmis osales 128 ettevõtet Eestist ja 42 välismaalt. Toimusid erialased konverentsid, seminarid, valdkonna tootekonkursid ja kutsealavõistlused, mis toetavad toidusektori arengut ja innustavad uusi alustajaid.

30. Tallinna Toidumess toimus 27.-28. septembril 2023 Unibet Arenal. Rohkem infot: www.profexpo.ee/foodfair

Kontakt: Kennet Sarv, Tallinna Toidumess 2023 programmi koordinaator, tel 5271095, kennet.sarv@profexpo.ee