Pitsameistrite kutsevõistlusel võidutsesid Lõuna-Eesti pitsameistrid

Eile, 27. septembril toimus Tallinna Toidumessil pealtvaatajate, kaamerate ja kohtunike ees Eesti Pitsameister 2023 võistlus. Ihaldusväärse musta pitsameistri särgi ja rahalise preemia pälvisid sel aastal Kristi Veskemaa Võrust ning Triin Kõuhkna ja Kaidi Kimmel Viljandist.

Võistlus kestis kaheksa tundi ja toimus kolmes voorus. Esimeses voorus võtsid võistlejad omavahel mõõtu menüüpitsade valmistamises, pitsasid tuli küpsetada õige disaini, kaalu ja mõõdu järgi. Teises voorus toimus võistlus kiiruse peale ning küpsetada tuli kolm 30 cm diameetriga õhukese põhjaga pitsat. Kolmandaks võisteldi loovuses – iga pitsameister pidi valmistama fantaasiavoorus „Pitsa friikartulitega“ kolm ühesugust toodet ja serveerima oma küpsetist kohtunikele ja pealtvaatajatele.

Meeleoluka võistluse musta värvi „Pitsameistri“ särgi ja rahalise preemia pälvisid:

  • „Pitsameister 2023“ peaauhind – Kristi Veskemaa Võru Peetri Pizzast
  • I preemia – Triin Kõuhkna Viljandi Kesklinna Pappa Pizzast
  • II preemia – Kaidi Kimmel Viljandi Männimäe Pappa Pizzast

Pitsameistrite võistlus toimus Tallinna Toidumessil esmakordselt, kuid Peetri Pizza ja Pappa Pizza on võistlust vedanud aastaid. „Tänavu tähistati juba 15. aastat, mil omavahel võtavad mõõtu pitsameistrid üle Eesti. Kuna oli suur juubeliaasta, siis otsustati korraldada see suurejooneliselt kaamerate ja ekspertidest koosneva žürii ees,“ ütles võistluse peakorraldaja Rita Veskimeister.

Kohtunikeks olid grillmeister Rain Käärst, koolitaja ja CorporateChef tootejuht Ander Listra, Tallinna Teeninduskooli pagari eriala kutseõpetaja Kaspar Kütt, suunamudija Marimell ja Peetri Pizza/Pappa Pizza elupõline maskott Jaak Enni.

„Võistluse eesmärk oli pakkuda Eesti tegutsevatele pitsameistritele võimalust oma kutseoskusi arendada, kogemusi ja uusi ideid saada. Tulevikus on meil selle võistluse baasil plaanis arendada välja koolkond, kes oleks Eestis võimelised koolitama uusi pitsameistreid,“ lisas peakorraldaja.

Tallinna Toidumess on toiduproffide traditsiooniline kohtumispaik. Kahepäevasel suurüritusel on osavõtjaid viie tuhande ringis ning programmis osaleb 128 ettevõtet Eestist ja 42 välismaalt. Toimuvad erialased konverentsid ja seminarid, valdkonna tootekonkursid ja kutsealavõistlused, mis toetavad toidusektorit edasi liikuma ja innustavad alustajaid. 30. Tallinna Toidumess toimub 27.-28. septembril 2023 Unibet Arenal: www.profexpo.ee/foodfair/programm

 

Pitsameister 2023 Kristi Veskemaa