Selle aasta märksõnaks on kontseptsioonid. Geniaalsest avokaadorestorani ideest on kõigil toitlustajatel palju õppida. Kuidas leidlike vahenditega saab tekitada järjekorra ukse taha ning Instagrammi koguda 135 000 jälgijat. Meie kõige kuumema uue restorani Fotografiska, juhataja räägib 0-kulu trendidest. Ore restorani käsitlusest on oluline õppida, kuidas kööki targalt opereerides on võimalik saavutada paremaid majanduslikke tulemusi. Seminaril antakse väga praktilisi soovitusi, mida Eestit külastavad turistid otsivad ja hindavad siin reisides. Kokkuvõttes saab seminari kuulaja innustavaid ideid müügi kasvatamiseks.

Kellele on seminar mõeldud

Seminarile ootame toitlustajaid – restoranid, baarid, kohvikud, kiirtoidu kohad, lounge´d ning majutajad – hotellid, hostelid. Seminar on kasulik omanikele ja tegevjuhtidele, lisaks ootame kuulama ka müügi-, turundus-, toitlustustiimi liikmeid. Eriti põnev on seminar kokkadele.

Teretulnud on ka majutuse ja toitlustuse eriala tudengid, valdkonna spetsialistid.

Programm

Neljapäeval, 24. oktoobril, Eesti Näituste messikeskuses.

9:30 – 10:00 osalejate hommikukohv

10:00 – 11:30 “The Avocado Show – the most exciting food start-up in the world” Ron Simpson, restorani The Avocado Show rajaja (ettekanne inglise keeles)

The Avocado Show is one of the most exciting food start-ups in the world right now. 2 friends accidentally founded the first avocado franchise on the planet and then turned a tiny 45-seat restaurant in Amsterdam into a global lifestyle brand within a year. Their concept went viral like a celebrity sextape and with 100k fans online and a multi million dollar investment by the Bill Gates of avocados herself, this story is one for the books and for the stages. Was it the fans camping outside the door before the opening? The international franchise requests that came in before they even served a single plate? The 212 million interactions online in over 60 countries, in just a few weeks with no budget? The way they married sustainability with their supplier? Or simply the amazing content of their Pretty Healthy Food® dishes? Who knows. But watch, laugh and learn as Ron Simpson tells you how they are steering your favorite fruit into the future.

11:30 – 12:00 paus

12:00 – 12:30 „Efektiivselt juhitud restorani köök“ Silver Saa, Restoran Ore peakokk

Silver Saa jagab nõkse, nippe ja mõtteid, mida kasutab oma igapäeva töös, et tööprotsesse paremini juhtida. Ettekande punktid on jaotatud neljaks:
Meeskondlik lähenemine, muutuste vajalikus ja nendega kohanemine;
Menüü planeerimine;
Retseptide erinevad formaadid;
Võtteid toidujääkide vähendamiseks ja uute väärtuste loomiseks.

12:30 – 13:00 Aus toit läbi teadliku tunnetuseMarika Tikas, sommeljee ja Fotografiska restorani juhataja

Marika Tikas räägib oma ettekandes kuidas järgides 0-kulu restorani visiooni inspireerida teadlikumat maailma ja suunata inimesi jätkusuutlikumatele toitumisharjumustele. Restoran Fotografiska kui tervik töötab 0-kulu põhimõttel (lehest juureni, ninast sabani). Oma tegevusega ei tekitata jäätmeid juurde ning toidu- ja joogivalmistamisel kasutatakse uudseid leidlikke viise.

13:00 – 13:30 „Toiduturismi vallutuskäik maailmas ja Eestis – kas oleme valmis ja kuidas kasu koju tuua?“ Külli Karing, Eesti Turismifirmade Liidu asepresident ja Via Hansa Eesti tegevjuht

Külli Karing räägib toiduturismist kui plahvatuslikult kasvanud globaalsest turismitrendist ja kuidas see meie kodust turismimaastikku mõjutanud on. Ettekandes arutletakse ka teemal, mida ootavad ja otsivad Eestisse maitseelamuste jahile saabunud välisturistid ning kuidas toitlustaja neist maitserännakutest maksimumi saaks võtta.

Moderaator: Hardi Nurmine

Registreerimine

REGISTREERIMISVORM

Ettevõtete tutvustused

The Avocado Show is the world’s first avocado based franchise that curates & creates the coolest avocado stuff on earth. The concept went viral like a celebrity sextape and with 150k+ fans online and a multi-million dollar investment by the Bill Gates of avocados herself, this story is one for the books and for the stages.
Was it the fans camping outside? The 500 franchise requests? The hundreds of millions of views with zero budget? Who knows. But watch, laugh and learn as Ron Simpson tells you how they are steering your favorite fruit into the future.

“You don’t have to know exactly what you’re doing to be successful.“ Creative serial entrepreneur Ron Simpson [35] discovered this life philosophy at quite a young age and never ever looked back. After setting up and selling a few startups varying from marketing to music and events to fashion, his latest challenge “The Avocado Show” is a restaurant based in Amsterdam, but it took the whole world by storm.
His cutting edge vision of marketing & branding plus his undefeated understanding of different demographics quickly turned him into the go-to guy for big international brands like Red Bull, Nike, Bacardi, Logitech, ID&T, Moët & Chandon, Sony and many more.

The Avocado Show veebis: theavocadoshow.com
The Avocado Show Instagramis: instagram.com/theavocadoshow 135 000 jälgijat!

*** *** ***

ORE restorani köök on eklektiline ja looduslähedane. Peakoka kogemused lubavad segada omavahel Euroopa kööki põhjamaiste ja aasiapäraste mõjutustega. Au sees on hooajaline ning ideepõhine lähenemine igale toidule ja toiduainele, mis taldrikule jõuab. Restorani noorele eale vaatamata, on saadud suure tunnustuse osaks. White Guide nomineeris restorani Baltikumis paremuselt 8’ndale ja Eestis 5’ndale kohale. Äripäevas tegi ORE ajalugu, olles esimene restoran, kes saavutas Heidi Vihma poolt koostatud tabelis maksimumpunktid nii toidu, teeninduse kui ka interjööri eest.

Silver Saa alustas oma kokakarjääri Swisshotellist ja jätkas seda Londonis hotellis Savoy. Peakoka rollis on ta köögivägesid juhatanud restoranides Salt ja Fabrik. Täna on Silver suurepärase restorani ORE asutaja ja peakokk. Silverile meeldib kombineerida Euroopa kööki Aasia köögi mõjutustega ja viia kohalikku toorainet kokku välismaisega. Kasutada tuntuid ja tundmatuid tehnikaid, et luua toite ja elamusi, millel on oma kindel lugu ja idee. Samuti peab ta oluliseks end pidevalt täiendada ja õpitut teistega jagada. Hetkel on suurimateks inspiratsioonideks fermenteerimine ja fermenteeritud toodete kaasamine kaasaegsesse kööki.

Ore restoran veebis: orerestoran.ee
Ore restoran Instagramis: instagram.com/orerestoran

*** *** ***

Fotografiska on Stockholmi juurtega rahvusvaheliselt tunnustatud fotokunstikeskus. See on kohtumispaik, kus saavad kokku kunst, hea toit, muusika, disain ja avatud mõtteviis. Fotografiska Tallinna kontseptsioon hõlmab näituste ja ürituste ala, kohvikut, restorani ning fotokunsti- ja kingipoodi.

Marika Tikas, sommeljee ja Fotografiska restorani juhataja.

Fotografiska veebis: fotografiska.com
Fotografiska Instagramis: instagram.com/fotografiskatallinn

*** *** ***

Külli Karing on Eesti Turismifirmade Liidu asepresident ja välisturiste Eesisse toova reisiettevõtte Via Hansa Eesti tegevjuht. Külli on turismimaastikul ja välisturgudel toimetanud kaks aastakümmet.

*** *** ***

Osalustasu

Seminari hind 75 € + km osaleja kohta.

Registreerimistähtaeg: 22.10.2019
Vabade kohtade olemasolul, 24. oktoobril, kohapeal registreerujatele hind 75 € + km.
Hind sisaldab Tallinna Toidumessi kutset (väärtus 18 €).

*** *** ***

Registreerimine

REGISTREERIMISVORM

Registreerunutel on võimalik tühistada oma osalus kulusid kandmata 15. oktoobrini. Hilisemalt osalustasu ei tagastata. Tühistamissoov saata e-maili teel.

Küsimuste puhul palun pöörduda

Kennet Sarv
TFF19 programmi koordinaator
kennet.sarv@profexpo.ee
telefon: 62 61 347, 52 71 095