19. Eesti kokkade meistrivõistlused tiitlile Aasta kokk 2013

Meistreid on endi seast valitud alates 1995. aastast ning seekord toimub mõõduvõtmine juba 19. korda. Võistlusega tahavad nii Eesti Peakokkade Liit kui ka Profexpo OÜ tõmmata tähelepanu kvaliteetsele Eesti köögile ja restoranikultuurile. Eriline rõhk on ka Eesti toidul kuna võistlustel kasutatav toidukorv on traditsiooniliselt koostatud peaasjalikult eestimaistest toorainetest. Võistlejad saavad näidata žüriile ja pealtvaatajatele innovaatilist mõtlemist ja rõhutada kohaliku tooraine kokkusobimist maailmatrendidega.

AASTA KOKK 2013
Pavel Gurjanov  – restoran Cru
II KOHT
Aleksandr Nikoškov – Mozart Catering
III KOHT
Dmitri Fjodorov – restoran Ribe
 
Aasta kokk 2013 finalistid:
Pavel Gurjanov  – restoran Cru
Dmitri Fjodorov – restoran Ribe
Märt Laugal – Laulasmaa Spa
Jaanus Krass – restoran Cru
Siiri Aasma  – restoran Cru
Vjatšeslav Nikolaitšuk – restoran Ribe
Kirill Kirejev – Kuninga restoran
Aleksandr Nikoškov – Mozart Catering

Võistluste tutvustus
Eelvoorus osalemiseks tuli  võistlejatel esitada  á la carte eelroa, pearoa ja desserdi retseptid vastavalt „Aasta kokk 2013“ osavõtutingimustele. Võistluse lõppvoorus aga tuli valmistada sama sisuga toidukorvist, mis oli eelvoorus, eelroog, pearoog ja dessert. Roogade valmistamiseks oli aega 4,5 tundi. Töid hindas rahvusvaheline kohtunikekogu.

Autasustamine
Koos tiitliga Aasta kokk 2013 kaasnes võistluste peaauhind oli Kokandusalane õppereis 1000 euro väärtuses, millega koos anti üle Profexpo rändkarikas.

 

Korraldajad
Eesti Peakokkade Ühendus (EPÜ),
Profexpo OÜ

Lõppvõistluse aeg
Neljapäev, 31. oktoober

Koht
Eesti Näituste messikeskus

Info ja kontakt
www.chef.ee

Rudolf Visnapuu, tel. 517 7080, rudolfvisnapuu at gmail dot com, EPÜ

Aule Urb  tel 626 1345, 55 6, faks 626 1348, Aule dot Urb at profexpo dot ee, Profexpo OÜ

Osaleja info leiate siit:

REGISTREERIMISKAART
OSAVÕTUTINGIMUSED
TEHNILISE
 KAARDI NÄIDIS

 

Aasta kokk tiitli võitjad läbi aegade:

1995 Tarmo Kebbinau
1996 Eveli Limbach
1997 Anti Lepik
1998 Priit Toomits
1999 Edgars Kubetskis
2000 Hendrik Voolmaa
2001 Oleg Alasi
2002 Heidi Pinnak
2003 Vladislav Djatshuk
2004 Dmitri Bannikov
2005 Inga Paenurm
2006 Christen Agu
2007 Oleg Sõtsov
2008 Peeter Pihel
2009 Martin Meikas
2010 Sander Väärt
2011 Vladislav Korpusov
2012 Vladimir Upeniek

  

 

 

 

 

AASTA KOKK 2013 finalistid:

Pavel Gurjanov - restoran Cru
Dmitri Fjodorov – restoran Ribe
Märt Laugal - Laulasmaa Spa
Jaanus Krass - restoran Cru
Siiri Aasma - restoran Cru
Vjatšeslav Nikolaitšuk – restoran Ribe
Kirill Kirejev - Kuninga restoran
Aleksander Nikoškov - Mozart Catering

Võistluste tutvustus
Eelvoorus osalemiseks esitab võistleja võistlustööna á la carte eelroa, pearoa ja desserdi retseptid vastavalt „Aasta kokk 2013“ osavõtutingimustele. Võistluse lõppvoorus tuleb osavõtjatel valmistada sama sisuga toidukorvist, mis oli eelvoorus, eelroog, pearoog ja dessert. Roogade valmistamiseks on aega 4,5 tundi. Töid hindab rahvusvaheline kohtunikekogu.

Autasustamine
Võistluste peaauhind on Kokandusalane õppereis 1000 euro väärtuses ning võitja kuulutatakse tiitli „Aasta kokk 2013“ omanikuks, millega koos antakse üle Profexpo rändkarikas.

 

Pavel Gurjanov - restoran Cru
Dmitri Fjodorov – restoran Ribe
Märt Laugal - Laulasmaa Spa
Jaanus Krass - restoran Cru
Siiri Aasma - restoran Cru
Vjatšeslav Nikolaitšuk – restoran Ribe
Kirill Kirejev - Kuninga restoran
Aleksander Nikoškov - Mozart Catering

Võistluste tutvustus
Eelvoorus osalemiseks esitab võistleja võistlustööna á la carte eelroa, pearoa ja desserdi retseptid vastavalt „Aasta kokk 2013“ osavõtutingimustele. Võistluse lõppvoorus tuleb osavõtjatel valmistada sama sisuga toidukorvist, mis oli eelvoorus, eelroog, pearoog ja dessert. Roogade valmistamiseks on aega 4,5 tundi. Töid hindab rahvusvaheline kohtunikekogu.

Autasustamine
Võistluste peaauhind on Kokandusalane õppereis 1000 euro väärtuses ning võitja kuulutatakse tiitli „Aasta kokk 2013“ omanikuks, millega koos antakse üle Profexpo rändkarikas.

17. Eesti kokkade meistrivõistlused tiitlile aasta kokk

Esimesed Eesti kokkade meistrivõistlused tiitlile „Aasta kokk” toimusid 1995. aastal. „Aasta kokk 2011“ on 17. korda toimuv Eesti kööki, restoranikultuuri ja Eesti toitu edendav üritus. Võistlustel kasutatav toidukorv on koostatud peaasjalikult eestimaistest toorainetest. Võistlejad saavad näidata žüriile ja pealtvaatajatele innovaatilist mõtlemist ja rõhutada kohaliku tooraine kokkusobimist maailmatrendidega. 

Eelvoorus osalejad 
Aleksei Popov - Silk Sushi baar 
Ago Randmets - Tallink laev " Star"
Indrek Tiisk - R/L "Baltic Princess"  - FINALIST 
Dimitri Haljukov - Carmen Catering - FINALIST 
Jüri Vainküla - Restoran Tri - FINALIST 
Stepan Jarts - Carmen Catering 
Julia Kvan - Restoran Cest´la vie
Joonas Kopper - Restoran Oko resto
Artur Kazaritski - Restoran Horizont 
Koit Uustalu - FINALIST
Ivan Poprjaduhha - Cafe Swiss
Ranno Paukson - Pädaste mõis - FINALIST
Vladimir Upeniek - Vihula mõis
Reimo Tättar - Werner lounge
Maarjo Rang - Hansaliin OÜ, Tallink peakokk 
Mihkel Heinmets - Restoran WIegand
Deniss Jermakov - Rae kohvik ja restoran 
Aleksandr Nikoškov - Kohvik Mozart & Catering - FINALIST
Kirill Kirejev - Kuninga restoran
Vitali Tihhonov - Knutholmen restaurant & pub - FINALIST 
Jörgen Kohal - Restoran Platz
Pavel Buthin - Restoran Mannerheim
Roman Sokalski - Restoran Ö
Vladislav Korpusov - Restoran Ö - FINALIST 

Võistluse tutvustus
Eelvoorus osalemiseks esitab võistleja võistlustööna á la carte eelroa, pearoa ja desserdi retseptid vastavalt „Aasta kokk 2011“ osavõtutingimustele. Võistluse lõppvoorus tuleb osavõtjatel valmistada sama sisuga toidukorvist, mis oli eelvoorus, eelroog, pearoog ja dessert. Roogade valmistamiseks on aega 4,5 tundi. Töid hindab rahvusvaheline kohtunikekogu.

Autasustamine
Võistluste peaauhind on Kokandusalane õppereis 1000 euro väärtuses ning võitja kuulutatakse tiitli „Aasta kokk 2011“ omanikuks, millega koos antakse üle Profexpo rändkarikas.

Korraldajad
Eesti Peakokkade Ühendus (EPÜ),
Profexpo OÜ

Lõppvõistluse aeg
Neljapäev, 3. november

Koht
Eesti Näituste messikeskus

Info ja kontakt
www.chef.ee

Rudolf Visnapuu, tel. 517 7080, rudolfvisnapuu at gmail dot com, EPÜ

Inga Paenurm, tel. 5666 7778, Inga dot Paenurm at vpk dot ee, EPÜ

Jarne Liivak, tel 626 1345, 56 370 377, faks 626 1348, Jarne dot Liivak at profexpo dot ee, Profexpo OÜ

Osaleja info leiate siit:

Registreerimiskaart

Osavõtutingimused


 

Aasta kokk tiitli võitjad läbi aegade:


1995 Tarmo Kebbinau
1996 Eveli Limbach
1997 Anti Lepik
1998 Priit Toomits
1999 Edgars Kubetskis
2000 Hendrik Voolmaa
2001 Oleg Alasi
2002 Heidi Pinnak
2003 Vladislav Djatshuk
2004 Dmitri Bannikov
2005 Inga Paenurm
2006 Christen Agu
2007 Oleg Sõtsov
2008 Peeter Pihel
2009 Martin Meikas
2010 Sander Väärt
  

 

 

 

Turundus ja veebilehed - Webgate
Profexpo OÜ   Ahtri 12-209, 10151Tallinn
Telefon: 626 1347  Faks: 626 1348
E-post: info at profexpo dot ee